SJOERD & MIJNTJE

Op Instagram zag ik een post voorbij komen, waarin werd gevraagd wie jou inspireert. Al gauw had ik een lijstje fotografen in mijn hoofd die mij inspireren.. Maar wie inspireert mij nou echt? Wie heeft mij door heel mijn leven heen geïnspireerd? Mijn grote voorbeeld?

Hier moest ik een paar dagen over nadenken, maar al gauw wist ik het. Ik heb de moeder van mijn opa nog gekend en wat was dat een heerlijke vrouw! Ze was super eigenwijs, heel wijs en mega sterk. Zij stond echt voor wie zij was en hield zich heel sterk vast aan haar eigen normen en waarden. Al gauw kwam het dan over dat zij heel eigenwijs was, maar het enige wat zij wou is dichtbij zichzelf blijven en dat heeft zij tot het einde gedaan. Mijn opa heeft dezelfde eigenwijsheid in zich. Hij is een enorm wijze man met wie ik heerlijke filosofische gesprekken kan voeren over het leven. Ik geniet er echt volop kan dat ik dit nog met mijn opa kan doen en dat ik zo'n goede en sterke band heb met mijn opa. Daarnaast is mijn oma ook een onwijs lieve en sterke vrouw. Ik geniet van de momenten die ik met hun beide kan doorbrengen en ik vind het zo mooi dat mijn opa en oma nog steeds bij elkaar zijn en, niet geheel onbelangrijk, heel gelukkig zijn met elkaar!

Nadat ik hier over na had gedacht, had ik het idee om mijn opa en oma samen op de foto te zetten. Ik bleef die dag mijn ouders slapen, want die dag erna had ik een bruiloft in de buurt van mijn ouders. Ik liep van het huis van mijn ouders naar mijn opa en oma en belde dat zij vast buiten konden gaan staan en ik eraan kwam. Eenmaal aangekomen stonden mijn opa en oma buiten te glunderen. Een kus en een knuffel en mijn opa liep alvast verder. Vertel maar wat we moeten doen, zei hij. Ik moet altijd zo lachen om mijn opa, want hij is altijd zo heerlijk 'straight to te point'. Ik gaf mijn opa en oma aanwijzingen en het was zo onwijs leuk om dit te mogen doen! Ze veranderen van mijn opa en oma in een giechelend, verliefd stel. Wat een geluk dat ik dit heb mogen vastleggen en wat ben ik dankbaar voor mijn opa en oma, voor mijn overgrootoma die helaas niet meer leeft, voor deze mensen die mij hebben geïnspireerd om te gaan doen wat ik nu doe en te zijn wie ik nu ben!

Using Format